Wednesday, April 1, 2015

Diezijn-Leuk op 2e Paasdag


Het is voorjaar dus tijd voor de 1ste Diezijn leuk! en handgemaakt markt van dit jaar. Net als de vorige edities wordt de Vismarkt in Groningen weer opgefleurd met maar liefst 100 kramen aan hip handwerk, creatief hergebruik, design, eco, vintage en retro artikelen. Maar natuurlijk ook diverse hobbymaterialen, ambachtelijke lekkernijen en veel meer. De markt vindt plaats op Paasmaandag 6 april en is geopend van 11.00-17.00. De toegang is vanzelfsprekend gratis.


Pinka vind je op de markt met een dubbele kraam, samen met Tante Sjaan die geweldige kleding mee neemt van o.a. Smashed Lemon, voor volwassenen en kids tot en met maat 176. 

Zelf neemt Pinka de nieuwe collectie van Who's That Girl mee. Natuurlijk ook andere merken zoals eigen merk Pinka, Sanita, Froy&Dind, Lily&Me, Chaos-and-Order, SomeOne Kids. Ook voor hippe oorbellen en andere accessoires voor groot en klein, moet je bij Pinka en Tante Sjaan zijn. 

Het is feest, want het is alweer de 10de keer dat de Diezijn leuk! én handgemaakt markt op de Vismarkt in Groningen staat. En wat bijzonder dat deze keer juist in het paasweekend valt.  We vieren de jubileum editie met een heus Paasontbijt. Tussen 10.00-12.00 kun je aanschuiven voor een gratis ontbijt zonder vlees noch vis noch gekookt eitje in traditionele vorm. Want het Paasontbijt wordt op ludieke wijze geserveerd door Eetclub de Kale kip en zal 100% plantaardig zijn. Koffie en thee kun je kopen bij de Toffe koffie. En natuurlijk staat deze samen met de heerlijke huisgemaakte taarten van Laura's passie aan de Korenbeurs kant. Aan de andere kant van de markt kun je de gehele dag genieten van verse wafels en poffertjes.

Op de middag wordt de markt opgeluisterd door de swingende noten van the Flageolettes. Muziek uit vervlogen tijden met een flinke doses humor. Van Tango tot jazz, van Nederland tot Zuid Amerika en via Rusland weer terug, mambo, swing, klezmer, disco en rock ’n roll. Probeer dan maar eens stil te blijven staan!


O, en ben je tóch in Groningen, neem dan ook even een kijkje bij Diezijner, de winkel waar ook Pinka haar kleding verkoopt. Het is een straatje verderop. Ook Tiger Store aan de Vismarkt is een leukerd.


No comments: